vineri, 3 iulie 2009

ARAI si transformarea in asociatie profesionala a agentilor imobiliari


Azi am intrat pe situl ARAI-ului sa vad daca au aparut noutati si am avut surpriza sa gasesc cele doua variante propuse pentru transformarea in Asociatie Profesionala a Agentilor Imobiliari.
Este un pas important pe care vrea sa-l faca ARAI-ul, dar dupa o lectura rapida a celor doua variante iti dai seama ca in ARAI sunt doua tabere clare :aripa veche care se desparte greu de fosta asociatie si care are VARIANTA 1, si aripa noua, care doreste ca lucrurile sa fie transparente si nepartinitoare cu VARIANTA 2 .
Comentarii la VARIANTA 1
Obiective !
Pentru ca este un PROIECT, trebuiesc mai bine definite unele aspecte, adica la fiecare obiectiv trebuie precizat foarte clar prin ce activitati se duce la indeplinire.
- Din punctul meu de vedere este OK ca o asociatie profesionala imobiliara sa poata avea in componenta si SRL sau alt tip de corporatie, atata timp cat are cel putin un membru angajat sau asociat care are statut de membru titular. Dar in aceasta situatie respectivul SRL-ul nu are drept de vot, doar persoanele membre titulare sau aspitante care sunt la randul lor membrii ARAI au drept de vot.
Asa ca la... membrii asociatiei pot fi:
a) membri aspiranţi, persoane fizice -cu drept de vot
b) membri titulari, persoane fizice - cu drept de vot
c) membri corporativi, persoane juridice -fara drept de vot, dar a caror agenti trebuie sa fie fiecare membru ARAI.
Dupa parerea mea, diferenta dintre membru aspirant si membru titular ar trebui sa fie pe baza de competente profesionale.
Dreptul la vot:
Ma repet, persoanele juridice nu au drept la vot, ele voteaza odata ca persoane PFA sau PFI, voteaza persoana nu societatea care este formata din persoane, iar punctajul este aberant, ce inseamna puncte ? Fiecare persoana este un punct .
Ce daca esti membru fondator, cel care are acum 15 ani, peste 5 ani cand va fi agent imobiliar este vinovat ca s-a nascut mai tarziu si pentru asta este chiar penalizat cu 9 puncte. Este stupid !
Suna de parca cineva are teama ca isi pierde ,,scaunul din ARAI,, !
Cotizatia
Cine vrea sa-si inscrie si firma in ARAI sa plateasca de cinci ori mai mult cotizatia lunara, asta independent de fiecare agent care plateste ca este membru ARAI.
Organizarea si conducerea ARAI va fi sustinuta doar de membrii PFA,PFI, corporatiile nu au drept de reprezentare.
Asigurarea profesionala
Nu se spune nimic despre polita de asigurare a agentului, este obligatoriu ca fiecare membru ARAI sa aiba o polita profesionala de asigurare.
Nu se aminteste nimic de VISTIERIA asociatiei, din ce se compune ea, codul etic mai are lucruri de schimbat.
Comentariu pentru VARIANTA 2
La obiective, trebuiesc amintite si activitatile prin care se realizeaza acestea.
Asigurarea profesionala ?
In rest mi se pare OK! Aceasta varianta nu are nimic suspect in ea !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

Mai multe despre mine

Pasionata de fashion
Stefania Trandafir

Sunt implicata in proiecte personale:
Blog de fashion
Colaborator
Scriu despre vacante



  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP