luni, 20 aprilie 2009

Feng Shui in designul centrelor comerciale

Practica feng shui a luat fiinta cu circa 6000 de ani in urma in China in epoca neolitica. In esenta are la baza o traditie sofisticata si bine cizelata de pe timpul dinastiei Tang si reprezinta un sistem bazat pe cercetarea fortelor ceresti-TIMPUL si cercetarea fortelor pamantesti-SPATIUL si modul de interactionare al acestora prin propriul QI. Practic prin interactionarea acestor doua forte se urmareste un ECHILIBRU care se numeste FENG SHUI.
Conform principiilor Feng shui , designul unui centru comercial de succes este unul in care energia QI-ul, poate sa pluteasca sau sa se invarta usor prin interior.
Magazinele si mall-urile sunt in continuare marile centre de intalnirea si shoping ale omenirii.
Unele au mai mult succes decat altele, dar privite de ochiul unui maestru feng shui pot capata imediat o caracterizare favorabila sau nu.
Galeriile Lafayette din Paris sunt celebre si sunt un exemplu al capacitatii cladirilor de a atrage energia buna. Interiorul inalt si circular permite energiei sa circule liber, oferindu-i vizitatorului o senzatie de libertate, de energie crescuta si de placere. Liniile lojilor de sus seamana cu niste aripi deschise, iar galeriile de la nivelul superior sunt ca niste pleoape deschise ai unor ochi blajini, gata pentru a primi lumina ce se revarsa inauntru prin superba cupola de sticla.

Uriasul Eaton Center din centrul orasului Toronto, cu nenumaratele sale curbe si cercuri, se conformeaza multor principii feng shui, colturile treptelor sunt rotunjite pentru a nu forma sageti otravite, creand deplasari armonioase ale energiei.
La distanta, spre cer, sculptura suspendata formeaza un card de gaste aterizand, in acelasi fel in care este intampinata si energia care coboara in acest imens spatiu, fiindu-i permis sa se miste calm inauntru. Daca ramai cu orele in aceste locuri, nu vei fi decat binecuvantat de incarcatura unei energii pozitive bine meritate.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

Mai multe despre mine

Pasionata de fashion
Stefania Trandafir

Sunt implicata in proiecte personale:
Blog de fashion
Colaborator
Scriu despre vacante



  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP