miercuri, 30 septembrie 2009

Apartament direct de la dezvoltator sau o revanzare ? Sa angajez un agent imobiliar ?

Ofertele imobiliare de la unii dezvoltatori sunt mult mai scazute la pret si au conditii de achizitionare mult mai bune, decat ofertele pe care doresc sa le vanda unii proprietari care au cumparat in acelasi complex in anul 2008.
Din acest motiv unii sunt disperati sa ajunga de multe ori sub pretul dezvoltatorilor de acum, deorece vor sa vanda acum si nu mai pot astepta. Chiar si in aceste conditii cand este cu 10% mai ieftin apartamentul proprietarului decat al dezvoltatorului, le este greu sa vanda.
Recomandarea pe care o fac celor care doresc sa vanda este sa angajeze un agent imobiliar sa-i reprezinte in vanzare. De ce ?
Raspunsul este foarte lesne de inteles. In momentul in care iesi cu o proprietate la vanzare si incep sa te contacteze cat mai multe agentii sau le contactezi tu pe ele, care este rezultatul imediat ? Cati dintre agenti au la acel moment un cumparator real ? Cati doresc sa riste sa investeasca in marketing de promovare intr-o proprietate pe care nu o pot controla ?
Sunt multi vanzatori care trimit zilnic oferte de vanzare pe email la agentii cu textul:,,Va rog sa ma cautati daca aveti un cumparator, sa aveti in vedere oferta mea in baza dvs. de date,,.
Practic vanzatorul incearca sa invete sa-si vanda proprietatea:vezi siteurile de vanzare direct proprietar. Dar cine are timp sa invete asa ceva ? Asta-i treaba agentului:sa vanda, sa intermedieze servicii care conduc la vanzarea sau inchirierea unei proprietati . Fara un mandat de reprezentare din partea proprietarului, nici un agent nu face tot ce trebuie sa faca pentru a se finaliza o tranzactie imobiliara. In primul rand ca nu poate sa colaboreze nici macar cu colegii lui din birou sau cativa din piata pe care ii stie.
De ce? In primul rand pentru ca nu poate sa dezvaluie locatia, nu poate sa prezinte un dosar cu toate actele proprietatii de teama ca ii fura alt agent informatiile, iar in felul acesta se formeaza un cerc vicios. Pe partea cealalta cumparatorii din piata sunt nemultumiti de informatiile pe care le primesc de la ageti despre o proprietate, ajung la vizionare cu un agent care vede si el proprietatea in premiera cu potentialul cumparator. Cand incep ,,sapaturile,, despre actele proprietatii de cele mai multe ori apar tot felul de nereguli:acte incomplete, cladiri cu risc seismic care nu figuram pe lista cladirilor de la primarie, transformari in imobil fara autorizatie de construire, etc.
Recomand si cumparatorului sa-si angajeze un singur agent pentru cererea lui, chiar comparam aceste situatii de angajare a aunui agent pentru vanzare sau cumparare cu situatia avocatilor...cine merge in instanta sa se reprezinte singur ? toata lumea angajeaza un avocat, asa si in situatia vanzarii sau cumpararii unui imobil, alegeti-va un agent imobiliar care sa va reprezinte interesele:veti scuti timp si bani in cele din urma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About This Blog

Mai multe despre mine

Pasionata de fashion
Stefania Trandafir

Sunt implicata in proiecte personale:
Blog de fashion
Colaborator
Scriu despre vacante



  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP