luni, 11 ianuarie 2010

Lucrari de cadastru si carte funciara

Daca aveti nevoie de o lucrare de cadastru pentru imobilul d-voastra va rog sa sunati la telefon 0753093423.
Ce este cadastrul ?
Registrul în care se ţine evidenţa bunurilor imobile, poartă denumirea de „cadastru”.
Daca cautam originea cuvantului cadastru gasim doua interpretari:după unii autori ar fi compus din prefixul de origine greacă „kata”, care inseamnă de „sus în jos” si din cuvantul neo grec (bizantin) ”stikon”, care inseamna: registru de impunere, carte de insemnări, carte de comert.
Dupa alti autori, el deriva din cuvantul vechi medieval „capitastrum”, care ar fi în stransa legătură cu „capitions registrum” sau „ capitum registrum” si care la origine inseamnă impozitul pe capul familiei.
Primele scrieri despre aceasta notiune apare in Venetia in jurul anului 1185 sub denumirea de „catastico”.
Lucrarea de cadastrul este o lucrare intocmita de un expert cadastral autorizat de „Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie,, (ONCGC)
Caracteristicile cadastrului:

-Cadastrul are un caracter obiectiv - pentru ca exprima intotdeauna realitatea din teren, care este independenta de vointa omului sau de natura societatii
--Cadastrul are un caracter unitar - pentru ca se executa dupa instructiuni si norme unice si foloseste un limbaj unic
Cadastrul are un caracter istoric - pentru ca tine seama de legitatiile sociale, mai ales prin caracterul proprietatii, care diferentiaza o societate de alta
-Cadastrul are un caracter dinamic - pentru ca reflecta realitatea naturala in continua transformare, ceea ce impune necesitatea unei intretineri permanente
-Cadastrul are un caracter general - pentru ca satisface cerintele de baza pentru toate sectoarele economiei nationale
-Cadastrul are un caracter obligatoriu pe tot cuprinsul tarii si pentru toate institutiile care folosesc bunurile imobile

Acte necesare pentru cadastru si intabulare a unui apartament:
* Copii xerox dupa actele de proprietate ale apartamentului;
* Copii xerox dupa actele de identitate ale proprietarilor;
* Schita apartamentului in cazul in care exista;
* planuri 1:500, planuri 1:2000;
* cerere tip;
* declaratie tip.

Ce este cartea funciara ?
Legea nr.7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare este reglementata prin Ordinul Ministerului de Jusitie nr.2371/1997 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de carte funciara ale judecatoriilor. Conform acestei legi, fiecarui imobil (teren cu sau fara constructie) i se va atribui un numar cadastral pe baza caruia se va face in viitor identificarea lui. Orice intabulare a unui contract de vanzare-cumparare (echivalentul transcrierii in Registrul de inscriptiuni si transcriptiuni imobiliare) trebuie precedata de deschiderea Cartii funciare. Deschiderea cartii funciare nu este conditionata de o vanzare, dar se realizeaza cel mai adesea in aceasta situatie.

Read more...

marți, 5 ianuarie 2010

Vrei sa locuiesti in Bucuresti in buricul targului ?

Zona ultracentrala a Bucurestiului este una foarte atragatoare si solicitata pentru spatii comerciale, pentru locuire.
Chiar daca trecem printr-o criza imobiliara, chiar daca este STOP la programul Prima Casa, sunt clienti pe piata cu cash, care sunt interesati sa achizitioneze un imobil care sa le multumeasca toate cererile.
Care ar fi dorintele unui cumparator ?
In primul rand sa nu mai fie atat de stresat cand cauta un spatiu pentru firma sau pentru locuit.
Am discutat cu multi potentiali clienti care afirmau ca achizitionarea unei locuinte le-a dat peste cap viata.
Va spun ca acelasi lucru se intampla si cu vanzatorii, daca lucrurile nu se incep asa cum trebuie.
De unde isi ia clientul ofertele:procentul cel mai mare este al cautarilor pe internet, putini mai cumpara ziare care au proprietati  valabile doar cateva zile. Si aici zic eu ca se face prima greseala.
Daca vreti sa va gasiti casa visurilor, ar trebui sa apelati la un specialist imobiliar, nu sa incercati voi sa invatati inca o meserie. Sunt cumparatori care au consumat concediul dintr-un an in practica de agent imobiliar.
Da, o sa ziceti ca cele mai multe oferte de pe internet v-au directionat catre agentii imobiliare.
Este adevarat, dar trebuia sa va opriti la un singur agent pe care sa-l angajati sa va gaseasca ce doriti.
Putem functiona si noi agentii, ar trebui sa fim toti de acord, precum avocatii, evaluatorii, notarii.
Stimati clienti solicitati agenti sa va reprezinte interesele, faceti un contract de 3-6 luni in care stiti ca agentul respectiv munceste pentru dumneavoastra pentru un comision intre 3-6% la vanzari si 100% la inchirieri.
Asa, nu va plimbati cu 100 de agenti, la proprietati pe care le-ati mai vazut de 2-3 ori, proprietati a caror acte nu le-a studiat nimeni inainte, nu stiti daca sunt cu legea 112 sau daca sunt incadrate la rism seismic. Prin contractul pe care il faceti cu agentul respectiv, el isi ia angajamentul  sa verifice cine este proprietarul, cum a fost dobandita proprietatea, isi ia angajamentul sa colaboreze cu toti agentii din piata care au oferte care se potrivesc cerereii dvs. Dumneavoastra stiti pentru ce platiti comisionul, iar agentul este sigur ca va fi platit pentru munca sa. Va recomand sa cautati agenti care sunt afiliati unei asociatii profesionale, care au asigurari de raspundere profesionala, care au de respectat un cod etic, o astfel de asociatie este APAIR -Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania : http://www.apair.ro
Proprietatea pe care v-o propun azi in zona kilometrului zero din Bucuresti in Blocul DUNAREA, este un apartament de 3 camere decomandate, cu vedere spre cladirea Arhitecturii, ferit astfel de zgomotul bulevardului Balcescu Nicolae.
Are o suprafata utila de 90 mp, blocul este construit in 1980, ceea ce este o raritate pentru zona ultracentrala, marea majoritate a constructiilor fiind din anii 1930-1940. Pretul este de 169000 euro negociabil, incepand cu acest an. Vezi date complete AICI
Stefania Trandafir-membru fondator APAIR

Read more...

Caut spatiu depozitare cu spatiu de birouri

Caut spatiu de depozitare intre 250-500 mp impreuna cu spatiu de birouri de minim 150 mp in zona de sud, sud-est, sud-vest.
Tipul tranzactiei inchiriere, dar daca este o oferta de nerefuzat ca pret, sunt interesata si de o vanzare.
Va rog sa ma contactati pentru oferte pe email:
romaniaresidence@gmail.com
Sunt interesata de o prezentara completa a ofertei: foto, planuri , anul constructiei, pret, persoana de contact cu numar de telefon.

Read more...

About This Blog

Mai multe despre mine

Pasionata de fashion
Stefania Trandafir

Sunt implicata in proiecte personale:
Blog de fashion
Colaborator
Scriu despre vacante



  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP