sâmbătă, 26 decembrie 2009

Craciun fericit

Doresc un Carciun fericit tuturor cititorilor mei, tuturor celor care m-am felicitat pe email si prin sms.
Sarbatori fericite si tuturor colegilor din imobiliare, tuturor clientilor care au apelat la serviciile mele .
Asteptam anul 2010 ca pe unul mai bun, sper sa trecem mai repede peste criza imobiliara, unele tari din Europa exemplu UK au inregistrat cresteri usoare la vanzarea de imobile.
 2009 a adus la sfarsit de an o asociatie imobiliara pentru agentii din piata romaneasca, urmariti-ne si pe acest blog apairimobiliare.blogspot.com sa aflati ultimile noutati depre imobiliare, despre cum ne dorim sa prestam servicii cat mai profesionale.

Read more...

luni, 21 decembrie 2009

O asociatie profesionala pentru agentii imobiliari

Se numeste APAIR - Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania !
Am muncit impreuna cu mai multi colegi din imobiliare la acest proiect care se doreste a fi ceva exclusiv, ceva care sa ,,hraneasca,, din toate punctele de vedere agentul imobiliar.
Da, am acceptat sa indeplinesc functia de secretar in APAIR pana in luna martie 2010, cand vor fi alegeri. Tin sa precizez acest lucru pentru ca am declarat in cateva randuri pe IMOPEDIA si pe alte surse de media ca nu sunt interesata sa fac parte din conducerea unei asociatii profesionale. In calitate de membru fondator al APAIR am simtit ca pot acum la inceput sa pun umarul la ,,lansarea la apa,, a asociatiei.
De cand am anuntat astazi la pranz in mai multe retele sociale si prin contact direct pe email cat mai multi agenti, feedback-ul este bun, oamenii din imobiliare sunt surprinsi, impresionati placut, unii sunt indignati, unii vor sa adere cat mai repede.
Este normal ca parerile sa fie impartite si din punctul meu de vedere respect toate opiniile.
Pentru a intelege cu adevarat ce se doreste a fi APAIR si ce inseamna, multi dintre agenti vor trece prin metamorfoza de inceput, care ii va ajuta sa se lamureasca cat mai corect daca au nevoie de serviciile unei retele la nivel national.
Personal stiu ce inseamna sa faci parte dintr-o retea imobiliara, este un lucru extraordinar, este locul unde poti sa te dezvolti pe toate planurile, iar daca aceasta retea ajunge la sute si apoi la mii de agentii acest lucru multiplica sansele fiecarui agent sa incheie cat mai rapid o tranzactie imobiliara in familia APAIR.
Pot sa afirm in cunostinta de cauza ca acesta asociatie este doar pentru acei agenti care doresc cu adevarat sa-si cultive brandul personal.
Stim cu totii ca agentul imobiliar ,,sfinteste locul,, in agentia in care este angajat, colaborator sau asociat. Am mai spus-o si in trecut, in viziunea mea agentii ar trebui comparati cu jucatorii de fotbal. Agentiile sa alerge dupa jucatori, nu jucatorii dupa agentii. Si acest lucru nu se poate intampla decat prin profesionalizare si perfectionare continua.
Facand parte dintr-o asociatie pentru agenti, fiecare isi da acceptul ca adera la codul etic al asocitiei care a fost creat ,,dupa chipul si asemarea,, NAR.
Apoi este vorba de asigurarile de raspundere profesionala, care pana acum nu au existat in Romania pentru agenti.
Da, MLS la nivel national este din nou in viata. A fost ,,resuscitat,, de APAIR pentru ca este mare nevoie de el. In acest site cu listari care va fi functional in ianuarie 2010, vor pute fi incarcate 3 tipuri de listinguri:
1. Listinguri in care agentul este mandatat de proprietar sa-l reprezinte.
2. Listinguri exclusive
3. Oferte deschise (cu conditia ca o proprietate sa fie listata doar o singura data si avem metode tehnice sa realizam acest lucru).
Da, pentru multi agenti punctul 1 si 2 sunt limbi straine, dar va rog sa credeti ca totul se invata, totul este de inteles si simplu dupa ce ai parcurs cateva ore de training. Nu intru in detalii, dar imi amintesc cand am inceput eu sa lucrez cu exclusivitati, a trebuit mai intai sa cred cu tarie ca acest lucru este posibil, si am plecat la prima intalnire cu clientul in care mi-am luat cu mine doar contracte de exclusivitate...si am reusit sa semnez primul contract de exclusivitate pe comision de 6% la vanzator, comision 0% la cumparator.
Inainte sa ganditi ca nu se poate, va rog sa va acordati o sansa sa invatati si sa incercati, dupa care putem sa discutam mai mult pe aceasta tema.
Ca sa concluzionez si sa raspund la intrebarea:,,La ce-ti foloseste tie Stefania asociatia asta?,, va spun care sunt punctele tari care ma intereseaza:
1. Pot sa-mi dezvolt brandul personal...sa explic:una este sa merg la client si sa-i spun ca sunt de la agentia X si am sa incerc sa-i vand casa, si una este sa-i spun ca sunt de la agentia X DAR fac parte dintr-o retea de 100...300..1000...3000 de agenti imobiliari si voi lista proprietatea lui si toti colegii mei o vor vedea si o vor promova daca au o cerere potrivita cu oferta mea.
2. AM reguli clare dupa care ,,joc,, in piata: cu clientii sau alti colegi de breasla, roata este deja inventata.
3. AM o asigurare de raspundere civila
4. Pot sa colaborez linistita cu un coleg din APAIR, fara teama ca ma poate ,,sari,, .
5. Stiu ca ,,cineva acolo sus ma iubeste,, , APAIR se va lupta pentru a obtine la nivel de Guvern, legi clare de functionare a agentilor imobiliari in piata romaneasca.
6. Voi avea acces la cursuri si traninguri profesionale platite, din partea unor firme de succes din SUA.
7. Voi avea ceva de spus in APAIR, vocea mea va conta, pentru ca voi putea sa votez; numai agentii imobiliari au drept de vot, chiar daca in asociatie se pot inscrie si agentii imobiliare, si chiar observatori .
Situl APAIR
Blogul APAIR care este desenat de subsemnata.

Read more...

About This Blog

Mai multe despre mine

Pasionata de fashion
Stefania Trandafir

Sunt implicata in proiecte personale:
Blog de fashion
Colaborator
Scriu despre vacante



  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP